Forum Index Members Search Usergroups
Ranks Staff Statistics Forum FAQ
Board Rules Edit your profile Login, Check Messages Log in

Search for at

 
Recent Topics   Next 6 >>  
Forum Replies Last Post
Wrongfully banned
Started by 9KyMfHvxmLcGJVJtDyaw
Banned Players 4 Fri Feb 21, 2020 2:51 pm
by PrivatKaze
Greetings and request for unban
Started by Maiden
Banned Players 3 Wed Feb 19, 2020 7:50 pm
by DarkvAmP
Warning ! Rest in Peace 50ting
Started by SharpShooter
475th Mess Hall 12 Wed Feb 19, 2020 1:54 pm
by Ashadowwu
73 Sven Tithre
Started by KrazeeGreek
475th Mess Hall 5 Wed Feb 19, 2020 1:27 pm
by Ashadowwu
i'm not cheater !!!!!
Started by speechless
475th Mess Hall 10 Wed Feb 19, 2020 1:24 pm
by Ashadowwu
Still Banned
Started by Wal-MartSecurity
475th Mess Hall 2 Sat Feb 15, 2020 7:55 am
by Wal-MartSecurity

Seeking Help with game issue.
Post new topic Reply to topic printer-friendly view Forum Index -> 475th Mess Hall
View previous topic View next topic
PostPosted: Fri Jan 17, 2020 3:29 pm Reply with quote
KrazeeGreek
Posting this hoping that somebody else had this issue and found some type of resolution.

in December I switched to a new computer. After I copied all of my files and finally got the game close to where I was before, I noticed
strange things happening during game play.

1. When I sprint and then try to shoot, I am getting a 1-2 second delay before my weapon will fire. This is awful entering an area where I know there is an opponent only to get shot first time after time. If I do not sprint, I can almost always get the kill first, but because of habits which are hard to break, I always sprint.
I never had this on my old computer.

2. When I am using the Garand and I try and rifle butt someone, it does nothing for the first swing. It does not make a noise, but I guess I am swinging from what other players tell me. What is strange, sometimes I swing and there is no noise, but I get the kill. In game the other day, I was trying to rifle butt an opponent and I ran at them and thought I swung, and they moved and I swung again and again and nothing. They swing once and I am dead. This is very frustrating as I never had it on my old computer.

3. Another thing I am seeing lately, when I attempt to rifle butt a player, it throws my rifle after I swing. So, if I make contact and kill them, I now have a pistol in my hand for the next person. Other times I miss because of the other glitch, and I am stuck with a pistol while they are swinging back at me.

This is making me want to go back to the Bar, but not until there are less people killing me from across the map.

Things I have tried.
Reinstall all Razor Drivers for mouse and keyboard.
Tried other brand mouse and keyboard
Windows update are all current.
All windows device drivers for USB and motherboard are current.

One case of beer of your choice to whoever can help me fix this. (Gift card or Paypal)

Commander
Administrator
Clan Member
Donator to the 475th

Groups Commander
Administrator
Clan Member
Donator to the 475th
Posts 337
Joined Mar 04, 2018
Status Offline
View user's profile Send KrazeeGreek a private message Find all posts by KrazeeGreek
[475th^AR]Kraze...
Currently Offline
Offline
  

PostPosted: Fri Jan 17, 2020 8:09 pm Reply with quote
moqawama
hi  although this  is amazing news for us your opponents :)

 are you  using wifi    on the new and were u using wifi on the old?
if yes then try  lan cable ,   if u using LAN cable change it,,,,      try also switching bluetooth  off       if u not using wireless mouse
also try reducing the resolution on your graphing to lower and see if u see any changes
.


moqa

Private First Class I

Groups Private First Class I
Posts 17
Joined Feb 15, 2019
Status Offline
Gender Male
View user's profile Send moqawama a private message Find all posts by moqawama

PostPosted: Fri Jan 17, 2020 9:17 pm Reply with quote
KrazeeGreek
Direct wired to the router. I am getting 200 meg at my computer. My connection does not seem to be the problem however, I am taking home a new NIC in case the one on my motherboard is having issues.
Both Keyboard and mouse are USB.
I am going to try another graphics card this weekend.

Commander
Administrator
Clan Member
Donator to the 475th

Groups Commander
Administrator
Clan Member
Donator to the 475th
Posts 337
Joined Mar 04, 2018
Status Offline
View user's profile Send KrazeeGreek a private message Find all posts by KrazeeGreek
[475th^AR]Kraze...
Currently Offline
Offline
  

PostPosted: Fri Jan 17, 2020 10:59 pm Reply with quote
DarkvAmP
I entirely agree with Moca " it's a piece of amazing news to us as your opponent"  :)

However, here are some suggestions you should look out:

1) - type:  net_graph 3       = > this will show up your FPS on your screen (at the right bottom)  ; it should be more than 100 fps if not something's wrong with your internet connection.

2) - type: escape on your keyboard/ options/ video/ and mark "low video quality" ( it will improve game performance )  ; see if it helps if so, you've got a problem (bug) with windows update. So, go to the video card web site and try another update.

3) - Check out if your Dod Source runs well; if so, your dod 1.3 got the config file messed up somehow.

4) - Finally, check out your Hard disk or system clone; it could be the problem.



Sergeant
Clan Member

Groups Sergeant
Clan Member
Posts 70
Joined Mar 10, 2018
Status Offline
Gender Male
View user's profile Send DarkvAmP a private message Find all posts by DarkvAmP
[475th^AR] Dark...
Currently Offline
Offline
  

PostPosted: Sat Jan 18, 2020 4:22 am Reply with quote
Stewie
I don't mind a Greek at Full strength...  Ok I'm lying..

suggestion.  Undo all of you customization's. Hopefully you put them all in userconfg.cfg

Test. If ok add them back in one at a time.

If not ok, unistall DOD, clean out the DOD directory, and reinstall.  (C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Half-Life\dod)

Then add your mods to userconfig.cfg  one at a time while testing each.

Will take some time to do.



Private First Class I

Groups Private First Class I
Posts 13
Joined Mar 04, 2018
Status Offline
View user's profile Send Stewie a private message Find all posts by Stewie

PostPosted: Sat Jan 18, 2020 3:05 pm Reply with quote
HerrKutt
I, for one, am absolutely delighted to hear of the issues you're having KG.

I will start spending more time in electric.

:)

I would say go back to the BAR.  I have moved mostly to BAR.

Regarding the problems, some questions that might spark something:

* What rates are you setting?  Standard/Default or custom?  If so what values?
* Check your bindings in dod config files - some conflicting key bindings could potentially cause issues like this?  eg. rifle butt then drop weapon!  Or with multiple commands bound to right-mouse by accident.  Any extra mouse button bindings etc.?
* Any AntiVirus or Application Control software that might be affecting the game?
* Any other processes running that might be chewing up CPU/RAM while you're playing?  You can check with taskmgr or perfmon.
* Graphics drivers up to date?  Think you mentioned that.

*Salute*

HK



Commander
Moderator
Clan Member
Donator to the 475th

Groups Commander
Moderator
Clan Member
Donator to the 475th
Posts 443
Joined Mar 03, 2018
Status Offline
View user's profile Send HerrKutt a private message Visit user's website Find all posts by HerrKutt
[M|475|M] Herr ...
Currently Offline
Offline

Most Played:
This week: 14.4hrs.
Total Played: 1,819hrs.


  

PostPosted: Sun Jan 19, 2020 1:16 am Reply with quote
Sortep
1: your shooting thompson gun issue has to do with your vertical sync in video settings... turn it off

2: could be the same issue with vertical sync enabled... make sure it's checked off...

3: maybe you have garand melle slap *as i like to call it* and drop weapon binded to the same button??? check your config.

Private First Class I

Groups Private First Class I
Posts 3
Joined Jan 18, 2020
Status Offline
View user's profile Send Sortep a private message Find all posts by Sortep

PostPosted: Sun Jan 19, 2020 6:13 pm Reply with quote
Aifor
Sounds like a hardware problem, what card are you running?

Private First Class I
Clan Member

Groups Private First Class I
Clan Member
Posts 18
Joined Jun 14, 2018
Status Offline
View user's profile Send Aifor a private message Find all posts by Aifor

PostPosted: Mon Jan 20, 2020 1:23 pm Reply with quote
KrazeeGreek
Thanks for all of the input. I will check settings tonight and see what my configs are.

After a restart of the game I get about 5-10 minutes of good play and then it starts again.
Not sure what would cause that but I am getting very frustrated.

Commander
Administrator
Clan Member
Donator to the 475th

Groups Commander
Administrator
Clan Member
Donator to the 475th
Posts 337
Joined Mar 04, 2018
Status Offline
View user's profile Send KrazeeGreek a private message Find all posts by KrazeeGreek
[475th^AR]Kraze...
Currently Offline
Offline
  

PostPosted: Mon Jan 20, 2020 10:24 pm Reply with quote
Sortep
https://imgur.com/Hb4gtlZ

this is my video settings... i don't think it would be anything else... and if it is.. try your Nvidia settings, if you have one. might be able to help you out if you do.

Private First Class I

Groups Private First Class I
Posts 3
Joined Jan 18, 2020
Status Offline
View user's profile Send Sortep a private message Find all posts by Sortep

PostPosted: Wed Jan 22, 2020 3:59 pm Reply with quote
moqawama
if after some time    u face the issue,,,


    then its overheating... thats   heat related

  motherboard fan
or
  graphic card fan(if applicable)

Private First Class I

Groups Private First Class I
Posts 17
Joined Feb 15, 2019
Status Offline
Gender Male
View user's profile Send moqawama a private message Find all posts by moqawama

Display posts from previous:
Post new topic Reply to topic printer-friendly view Time synchronized with your computer time
Page 1 of 1


 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2019 phpBB Group
XtremeV3 Theme By: The Mortal © 2019 RealmDesignz.com